Νέα

Έναρξη δραστηριοτήτων της Ελληνοκινεζικής Ένωσης Προώθησης Επενδύσεων & Συνεργασιών

Ελληνοκινεζική Ένωση με σκοπό την προώθηση επενδύσεων και συνεργασιών – Εναρκτήρια Τελετή παρουσίασης των δραστηριοτήτων της.

Η Ελληνοκινεζική Ένωση Προώθησης Επενδύσεων και Συνεργασιών (ΕΚΕΠΕΣ) ιδρύθηκε με πρωτοβουλία Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών αλλά και προσωπικοτήτων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης αλλά και στον χρηματοπιστωτικό κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο. Την υποστήριξή τους στην Ελληνοκινεζική Ένωση έχουν ήδη εκδηλώσει διακεκριμένοι πολιτικοί αλλά και επιχειρηματίες από τους τομείς του τουρισμού, της βιομηχανίας, του αργοδιατροφικού κλάδου, της ενέργειας, των μεταφορών και του εμπορίου.

Η πρωτοβουλία για την ίδρυση της Ελληνοκινεζικής Ένωσης Προώθησης Επενδύσεων και Συνεργασιών (ΕΚΕΠΕΣ) ξεκίνησε μετά την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας με την Cosco (Hong Kong) Group Limited για την μεταβίβαση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (ΟΛΠ), συνεχίστηκε με την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Αντιπροσωπίας που τον συνόδευε στο Πεκίνο και οριστικοποιήθηκε ως αποτέλεσμα των εν συνεχεία διαδοχικών επισκέψεων Ελλήνων εκπροσώπων στην Κίνα αλλά και Κινέζων στην Ελλάδα, με σκοπό την προώθηση επενδύσεων Κινεζικών εταιρειών στους τομείς του τουρισμού, των ακινήτων, του αγροδιατροφικού τομέα, της εκπαίδευσης, της ενέργειας, κ.ά.

Η Εναρκτήρια Τελετή των δραστηριοτήτων της Ελληνοκινεζικής Ένωσης Προώθησης Επενδύσεων και Συνεργασιών , προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 στις 18.30, στο THE MET HOTEL, 26ης Οκτωβρίου 48.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το όραμα, ο σκοπός αλλά και ο ρόλος της Ελληνοκινεζικής Ένωσης, η οποία φιλοδοξεί να ενισχύσει την ανάπτυξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων των δύο χωρών και να αυξήσει την εξωστρέφειά τους, στο πλαίσιο ενίσχυσης των διμερών σχέσεων. Η Ένωση αποσκοπεί στην προαγωγή και προώθηση ισχυρών συνεργατικών δεσμών, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ευκαιρίες εξέλιξης και ανάπτυξης αλλά και θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στους εμπλεκομένους τόσο από την ελληνική όσο και από την κινεζική πλευρά. Βασικός στόχος της Ένωσης είναι να λειτουργήσει ως δίαυλος επικοινωνίας, φορέας ιδεών και αιτημάτων αλλά και επιταχυντής των απαιτούμενων ενεργειών ώστε να προωθείται η άμεση επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ ελλήνων και κινέζων επιχειρηματιών και επενδυτών αλλά και η υλοποίηση αμφίπλευρων επενδυτικών και επιχειρηματικών σχεδίων.

Στην Εναρκτήρια Τελετή θα απευθύνουν χαιρετισμό η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μαρία Κόλια – Τσαρουχά, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Μπουτάρης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ. Κυριακής Λουφάκης.

Ο πρόεδρος της Ελληνοκινεζικής Ένωσης Προώθησης Επενδύσεων και Συνεργασιών κ. Δημήτρης Σαμαράς, ο Συμπρόεδρος της Ελληνοκινεζικής Ένωσης Προώθησης Επενδύσεων και Συνεργασιών κ. Xiaosong He και η Αντιπρόεδρος της Ελληνοκινεζικής Ένωσης Προώθησης Επενδύσεων και Συνεργασιών κ. Betty Xu θα παρουσιάσουν τους στόχους, τον προσανατολισμό και τις δραστηριότητες της Ελληνοκινεζικής Ένωσης.

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας.

Location

Θεσσαλονίκη

26ης Οκτωβρίου 43
546 27, Limani Center

T: 2310 552 113, 541 620
F: 30 2310 552 114

Αθήνα

Πανεπιστημίου 10
106 71, Σύνταγμα

T: 210 95 80 000, 210 95 90 030
F: 210 95 90 031