Νέα

The Value Selling Framework: Επιτυγχάνοντας πωλήσεις βάσει της αξίας και όχι της τιμής

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ανοικτή μορφή “open workshop” ένα μοναδικό τριήμερο εργαστήριο 15 ωρών με 3 εισηγητές και με ατομικό coaching εφαρμογής 3 μηνών.
Η Lever Learning παρουσιάζει τη μεθοδολογία πωλήσεων Value Selling, μία από τις κορυφαίες μεθόδους ανάπτυξης πωλήσεων παγκοσμίως με διεθνή αναγνώριση. Η εταιρεία Value Selling Associates κατατάχθηκε ανάμεσα στις 5 κορυφαίες εταιρείες παροχής εκπαίδευσης πωλήσεων, παγκοσμίως.
Το σύστημα πωλήσεων της Value Selling βασίζεται σε μια απλή, ουσιαστική και ρεαλιστικά εφαρμόσιμη μεθοδολογία που επιτρέπει στον πωλητή να διαγνώσει τα επιχειρηματικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο δυνητικός πελάτης του και να τα συνδέσει με τη διαφοροποιημένη προστιθέμενη αξία που προσφέρει η λύση του σε σχέση με τις προτάσεις του ανταγωνισμού.
Μέσα από εξατομικευμένη εκπαίδευση, αναπτύσσουμε τις δεξιότητες των πωλητών:

  • Στην ανεύρεση και ανάπτυξη επικοινωνίας με τα κατάλληλα στελέχη των δυνητικών πελατών που λαμβάνουν τις τελικές αποφάσεις αγορών.

  • Στην αναγνώριση και διαχείριση των αποφάσεων των πελατών που εμποδίζουν την εξέλιξη της διαδικασίας της πώλησης.

  • Στη βελτίωση της ακρίβειας της πρόβλεψης εκτέλεσης του προϋπολογισμού πωλήσεων.

  • Στη μείωση του κύκλου πώλησης και στην αύξηση του μεγέθους της παραγγελίας.

  • Στη μείωση των παρεχόμενων εκπτώσεων

  • Στη βελτίωση του ποσοστού επιτυχίας πωλήσεων ευκαιριών και μετατροπής των ευκαιριών πώλησης σε συμβάσεις

Η ValueSelling είναι μια απλή και ουσιαστική μεθοδολογία σύνδεσης της επιχειρηματολογίας πώλησης με τα κριτήρια λήψης απόφασης του δυνητικού πελάτη.
Υλοποιώντας τα βήματα της μεθοδολογίας, τα στελέχη πωλήσεων εξελίσσουν την επαγγελματική τους καριέρα και επιτυγχάνουν αποτελέσματα που δεν είχαν επιτύχει ποτέ στο παρελθόν.
Η δύναμη της ValueSelling είναι ότι αποτελεί μία διαδικασία πωλήσεων η οποία εφαρμόζεται τόσο σε πωλήσεις B2B όσο και σε Β2C.

Σε ποιους απευθύνεται:

  • Διευθυντές Πωλήσεων

  • Επιθεωρητές Πωλήσεων

  • Στελέχη Πωλήσεων

Μεθοδολογία εκπαίδευσης: Ενεργή μάθηση, Διαδραστικές ασκήσεις, Παιχνίδια ρόλων, Οπτικοακουστικά μέσα, Ομαδική ανάλυση, Ομαδικά Παιχνίδια, Παρουσίαση και Συζήτηση, ατομικό coaching εφαρμογής για 3 μήνες.

Εισηγητές:
Ιωάννης Κ. Παπακωνσταντίνου: Οικονομολόγος (Α.Π.Θ.) με Masters στη Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Kent at Canterbury (Μεγάλη Βρετανία). Διαθέτει 20ετη εμπειρία σε σημαντικές θέσεις μεγάλων οργανισμών. Διετέλεσε διευθυντής του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Ειδικός Επιστήμονας σε θέματα διοίκησης μεγάλων οικονομικών μονάδων στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε., και για 11 χρόνια Γενικός Διευθυντής της HELEXPO Α.Ε. Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομίας δίδαξε σταθερά, από το 1994 έως το 2014, στο Executive MBA του Πανεπιστημίου του Sheffield της Μεγάλης Βρετανίας και από το 1995 ήταν ο υπεύθυνος του μαθήματος της Οργανωσιακής Συμπεριφοράς. Σήμερα, συνεργάζεται με τo Πανεπιστήμιο του Hull της Μεγάλης Βρετανίας και τη Lever Learning.

Θεόδωρος Καρυπίδης: Χημικός Μηχανικός (Α.Π.Θ.) με MBA (Ε.Ε.Δ.Ε.). Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της TATA ELASTRON, STEEL PROCESSING CENTER, Διευθυντής Πωλήσεων και κορυφαίος εισηγητής στην FRANKLIN COVEY HELLAS και Γενικός Διευθυντής στην DECO CERAMICA. Από το 2009 είναι μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιριών Lever Σύμβουλοι Ανάπτυξης και Lever Learning του Ομίλου Σαμαράς και Συνεργάτες. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής πληθώρας διεθνών προγραμμάτων και Associate της εταιρίας ValueSelling.

Δημήτρης Μαυρομάτης: Marketer με M.B.A (EU Business School) και Management Diploma ( University of Georgia). Διετέλεσε Διευθυντής Marketing της εταιρίας Philkeram Johnson του ομίλου Norcross, Σύμβουλος πωλήσεων και marketing . Από το 2012 είναι operations manager στην εταιρία Lever Learning Human Resources Development. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Αμερικανικών εταιριών εκπαίδευσης όπως Door Training, Franklin Covey, Achieve Global. Είναι αναγνωρισμένος Associate της εταιρίας ValueSelling για την Ελλάδα, Βαλκάνια και Κύπρο καθώς της εταιρίας Worldview Academy η οποία θεωρείται από τις καλύτερες νέες εταιρίας στον χώρο του Leadership.

logo_valueSelling

Χώρος Διεξαγωγής:

Samaras Academy, 26ης Οκτωβρίου 43, Limani Center, Θεσσαλονίκη, 4ος όροφος.

Ημερομηνίες Διεξαγωγής:

7-8-9 Απριλίου 2017, 09:30-17:00

Κόστος συμμετοχής:

750 ευρώ ανά συμμετέχοντα. Για συμμετοχή πλέον των 2 ατόμων ανά εταιρία χορηγείται έκπτωση – 20%.

Περιλαμβάνει τα έξοδα παρακολούθησης, παροχή πρακτικού οδηγού σε μορφή βιβλίου, καφέ, χυμούς & light lunch καθώς και πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το εργαστήριο επιδοτείται από τον ΛΑΕΚ.

Περιορισμένος Αριθμός Συμμετεχόντων.

Πληροφορίες: Κα Γκέλυ Πετρίδου 2310.552113, 2310.541620.

Αίτηση Συμμετοχής

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας.

Location

Θεσσαλονίκη

26ης Οκτωβρίου 43
546 27, Limani Center

T: 2310 552 113, 541 620
F: 30 2310 552 114

Αθήνα

Πανεπιστημίου 10
106 71, Σύνταγμα

T: 210 95 80 000, 210 95 90 030
F: 210 95 90 031